Som mangeårig bruker av Adobe Illustrator, var den tøffeste delen av overgangen til Inkscape å åpne programmet og se et helt hvitt lerret som stirret tilbake på meg.

Adobe Illustrator vs Inkscape Artboard og lerret

Kanskje dette bare er fordi jeg var vant til Illustrators oppsett av tegnebrett (vist i den øverste delen av bildet), som inkluderte en mørk grå bakgrunn for alle områdene som ikke var på tegnebrettet, og en hvit bakgrunn for områder som var på tavlen. I tillegg vises grensen som skisserte tegnebrettet alltid på toppen av noen deler av designene mine som sølte av tegnebrettet.

Illustrator Artboard Boundary vs Inkscape

I Inkscape er imidlertid både de aktive og inaktive delene av lerretet mitt som standard hvite (vist i den nederste delen av det første bildet), og rammen forsvinner når et objekt blir tegnet oppå det (med andre ord objektet hindrer grensen - vist på bildet ovenfor, betegnet med den røde pilen). Dette gjør det vanskelig å fortelle nøyaktig når du tegner på lerretet og når du har gått av det.

Heldigvis er det ganske enkelt å lage noen få tilpasninger til Inkscape og få lerretet ditt til å se ut akkurat som Adobe Illustrators tegnebrett. Dette er hvordan.

Trinn 1: Endre dokumentbakgrunnen

Fildokument Egenskaper for Inkscape Canvas

For å starte denne prosessen, går jeg til Fil> Dokumentegenskaper.

Rediger dokumentegenskaper i Inkscape 2019

Dette vil hente opp dialogboksen Dokumentegenskaper, som inneholder noen tilpasningsalternativer for dokumentet og lerretet vårt. Under den første fanen merket "Side" (betegnet med den røde pilen på bildet ovenfor) er det noen få seksjoner som lar oss justere lerretinnstillingene våre.

Hvis du foretrekker det, kan du sette dokument- og lerretbakgrunnen til å være gjennomsiktig, som er representert med et grått rutebrett. For å gjøre dette, gå til "Bakgrunn" -delen og klikk på "Sjakkbrettbakgrunn" -alternativet (betegnet med den grønne pilen ovenfor).

Jeg foretrekker imidlertid å ha bakgrunnen min i samme mørkegrå farge som i illustratøren. For å stille bakgrunnen til en bestemt farge, kan jeg klikke på "Bakgrunnsfarge" rett under avkrysningsruten Bakgrunnsrute under Bakgrunnsdelen (betegnet med den blå pilen på bildet over).

Stille inn RGBA-verdien i Inkscape

Dette vil åpne dialogboksen "Bakgrunnsfarge". Her kan du enten stille en farge manuelt i en rekke fargemodi (RGB, HSL, CMYK, etc. - Jeg bodde hos RGB, som er standardalternativet) og fargebryterne, eller du kan skrive inn en HTML-verdi for en bestemt farge under “RGBA” -delen (betegnet med den røde pilen). I vårt tilfelle vil vi sette denne RGBA-fargeverdien til fargen som brukes i Illustrator - som har HTML-notasjonen # 606060. Så jeg sletter den gamle verdien og limer inn "606060" her i stedet. I Inkscape må du også spesifisere alfakanalverdien (RGBA står for rød, grønn, blå og alfa), eller gjennomsiktigheten / opasiteten til bakgrunnsfargen. Siden jeg vil at bakgrunnsfargen skal være fullstendig ugjennomsiktig, setter jeg Alpha-verdien til 100 ved å skrive “ff” på slutten av HTML-verdien. Så, den endelige verdien blir "606060ff".

Når bakgrunnsfargen din er angitt, kan du lukke dialogboksen Bakgrunnsfarge ved å trykke på "X" øverst til høyre.

Trinn 2: Juster lerretsgrensen

Endre egenskaper for grensedokument Inkscape Tutorial

Til høyre for Bakgrunnsdelen er en seksjon med tittelen "Border" (betegnet med den røde pilen over). Du vil først være sikker på at alternativet “Vis sidekant” er merket av. Under det er det et alternativ å vise "Kant på toppen av tegningen." Merk av for dette alternativet, da det vil sikre at objekter som overlapper sidekanten ikke hindrer den kanten. Snarere vil rammen vises på toppen av objektet (e) - som det gjør i Illustrator.

Under dette alternativet er alternativet "Vis kantlinjeskygge." Jeg er ikke en stor fan av grenseskyggen, og dermed fjernet jeg dette alternativet.

Akkurat nå er det litt vanskelig å se grensen rundt dokumentet vårt fordi det har en lignende farge som den nye bakgrunnsfargen vår. For å endre det, klikk på alternativet “Kantfarge” (betegnet med den grønne pilen).

Endre sidekantfarge i Inkscape

Hvis du ser på RGBA-verdien, er kantfargen for øyeblikket satt til “666666ff.” Jeg vil endre denne fargen til ren svart ved å sette RGBA-verdien til “000000ff” (betegnet med den røde pilen). Lukk både dialogboksen “Sidekantfarge” og “Dokumentegenskaper” for å bruke endringene.

Trinn 3: Lag et hvitt bakgrunnslag

For det siste trinnet, vil jeg gjøre dokumentet mitt hvitt slik at det blir lettere å skille fra de inaktive områdene på lerretet. For å starte, klikker jeg på "Vis lag" -ikonet (betegnet med den røde pilen) for å få opp "Lag" -dialogen "(grønn pil). Jeg dobbeltklikker på navnet "Lag 1" og vil gi dette laget navnet "Bakgrunn" (blå pil).

Trykk på side-kantikonet Inkscape

Jeg klikker på ikonet "Fest til sidekanten" (rød pil) for å sikre at alle gjenstander jeg tegner, klikker til grensen til siden for neste trinn.

Tegn et rektangel i Inkscape

Mens jeg er på bakgrunnslaget, vil jeg ta tak i rektangelverktøyet mitt (rød pil) og tegne et rektangel som går fra øverste venstre hjørne til nederste høyre hjørne av hele dokumentet mitt, som angitt av de grønne pilene (du bør se en melding dukker opp på musetipset ditt som sier "Håndter til sidekanten", som betyr at objektet ditt blir tegnet nøyaktig på hjørnet av sidekanten).

Inkscape rektangel dimensjoner

Du skal nå ha en form som tar opp hele plassen i dokumentet - og derfor bør være nøyaktig samme størrelse på dokumentet ditt. Dokumentet mitt var 210 mm x 297 mm, som er standard dokumentstørrelse første gang du åpner illustratoren. Du vil se at bredden og høyden for formen min samsvarer med disse dimensjonene (skissert i grønt på bildet ovenfor).

Endre form forgrunnsfarge ved hjelp av fargeprøver i Inkscape

Jeg må nå endre fargen på rektangelet mitt. For å gjøre dette, klikker jeg bare på den hvite fargen i fargeprøvene mine nederst på lerretet (rød pil). For å sikre at rektangelet ikke har et strek, skifter jeg og klikker på "X" -fargen i fargeprøvene mine (grønn pil).

Sjekk Allined Corners på Inkscape lerret

Jeg kan holde ctrl og bruke mitt hjul for å zoome inn på hjørnene på komposisjonen min og sørge for at formen min ikke går utenfor linjene på sidekanten.

Legg til en ny lagdialog i Inkscape

Jeg klikker deretter på låsikonet ved siden av Bakgrunnslaget i Lag-dialogen (rød pil) for å låse dette laget og sikre at jeg ikke ved et uhell flytter det eller tegner på det.

Til slutt klikker jeg på ikonet "Opprett et nytt lag" (grønn pil) for å få opp dialogen Legg til lag (skissert i blått ovenfor), vil gi navnet mitt nye lag "Lag 1", og vil sette posisjonen til "Over nåværende." Jeg klikker “Legg til” for å opprette det nye laget, og vil gjøre dette til mitt aktive lag. Alt jeg lager vil nå være på lag 1, slik at jeg når som helst kan skjule bakgrunnslaget hvis jeg vil eksportere en komposisjon uten bakgrunn eller tegne et hvitt objekt.

Trinn 4: Lagre dokument som standardmal

Det siste trinnet er å overstyre den eksisterende standarddokumentmalen som finnes i Inkscape, slik at fra nå av vil dette dokumentet vi nettopp opprettet være vårt standarddokument, og vi trenger ikke å gjøre tilpasningene på nytt hver gang.

Lagre en standard dokumentmal i Inkscape

For å gjøre dette, gå til Fil> Lagre.

Lagre en standard dokumentmal SVG i Inkscape

Deretter søker du på datamaskinen din etter Inkscape-mappen (den er vanligvis på C: -stasjonen eller D: -stasjonen, avhengig av hvor du installerte den). Gå deretter til mappene Del> Maler (rød pil), og klikk på filen som heter "default.svg." Forsikre deg om at typen "Lagre som" er satt til "Inkscape SVG" (grønn pil). Klikk på Lagre-knappen.

Bytt ut standard SVG-malfil i Inkscape Tutorial

Du får en melding som sier noe til melodien “En fil med navnet 'default.svg' eksisterer allerede. Vil du erstatte den?" Klikk på "Erstatt" for å overstyre filen.

Endelig Inkscape lerret Adobe Illustrator Artboard

Nå, når vi går til Fil> Ny, tar vårt nye dokument alle de egendefinerte egenskapene vi setter, slik at det ser ut som et Adobe Illustrator-tegnebrett. Husk at med mindre du skjuler bakgrunnslaget ditt før du eksporterer komposisjonene dine, vil du ha en hvit bakgrunn på alle designene dine for å starte!

Det er det for denne opplæringen! Hvis du likte det, kan du sjekke ut hvilken som helst av mine andre Inkscape Hjelpeartikler, se et jegnkscape videoopplæring, eller sjekk ut noen av mine GIMP opplæringsprogrammer.