Vil du lære hvordan du endrer størrelse på et lag i GIMP? Du er endelig på rett sted. I denne artikkelen viser jeg deg hvordan du endrer størrelsen på individuelle lag i GIMP ved hjelp av skaleringsverktøyet. Før jeg begynner, vil jeg skille mellom å endre størrelse på et lag i GIMP og endre størrelse på et bilde i GIMP. Når du endrer størrelsen på bildet, endrer du størrelsen på hele komposisjonen - inkludert alle lagene i komposisjonen (hvis du har mer enn ett lag). Når du har en sammensetning med flere lag, kan du imidlertid endre størrelsen på et enkelt lag uten å endre størrelsen på hele sammensetningen. Det er akkurat det jeg skal komme inn på i denne artikkelen.

Du kan følge med ved å laste ned bildene jeg brukte i denne opplæringen gratis på Pixabay. Bildet med en Gul bakgrunn kan lastes ned her, og bildet med Rosa bakgrunn kan lastes ned her.

1. Lag en ny komposisjon

Arkiver nytt størrelse på lag GIMP-veiledning

For det første må du lage en ny komposisjon der du åpner lagene dine. Noen av dere kan allerede ha en komposisjon åpen - hvis det er tilfelle, kan du hoppe over denne delen. Ellers går du til Fil> Ny for å opprette en ny komposisjon.

Ny bildedialogboks Endre størrelse på lag

Dette vil få opp dialogen "Lag et nytt bilde". Herfra kan du velge dimensjonene og oppløsningen du vil sette bildet ditt til. Jeg gikk med 1920 for bredden og 1080 for høyden (begge enhetene i piksler). Du kan endre enhetene i komposisjonen din hvis du vil ved å klikke på rullegardinmenyen for enheter (angitt med den røde pilen på bildet over).

Nye avanserte bilderalternativer for endre størrelse på GIMP-veiledning

For å endre oppløsningen, klikket jeg på rullegardinmenyen “Avanserte alternativer” (betegnet med den røde pilen). Det første alternativet i dette området er å endre oppløsningen X og Y. En god tommelfingerregel er å sette X- og Y-oppløsningen til 300 piksler per tomme (piksler / tomme) når du har tenkt å skrive ut den endelige komposisjonen, og sette X- og Y-oppløsningen til 72 piksler per tomme når du har tenkt å bruke sammensetning på nettet (dvs. på et nettsted).

Når det gjelder de andre alternativene, la Color Space-alternativet være satt til standard, sett presisjon til 32-biters flytpunkt, og sett gamma til "Perceptual gamma (sRGB)." Du kan la alle de andre alternativene stå som standard.

Klikk OK for å opprette den nye komposisjonen.

2. Lag lagene dine, eller importer filer som lag

Lag et nytt lag for å endre størrelse i GIMP

Som jeg nevnte i forrige trinn, kan du hoppe over dette trinnet hvis du allerede har komposisjonen åpen og har laget lag for komposisjonen din. Ellers kan du opprette et nytt lag ved å klikke på "Nytt lag" -ikonet i Lag-panelet (rød pil i bildet over).

Lag et nytt lag Dialog Layer Tutorial for størrelse

Dette vil hente "Opprett et nytt lag" -panel, der du kan justere laginnstillingene dine (dvs. gi laget ditt et navn, legge til en fargemerke, endre størrelsen og bakgrunnen på laget osv.). For en mer grundig titt på lag, anbefaler jeg å sjekke ut min Introduksjon til lag og avanserte lag GIMP videoopplæring.

Fil åpen som lag Endre størrelse på veiledning GIMP

I tillegg kan du åpne bilder som lag i komposisjonen din ved å gå til Fil> Åpne som lag.

Endre størrelse på lags veiledning Åpne som lagdialog

Naviger til stedet på datamaskinen din der filen din ligger, og klikk deretter på filen for å velge den (rød pil) og klikk deretter på "Åpne" -knappen (grønn pil). Gjenta denne prosessen til alle filene dine er åpne i komposisjonen. I mitt tilfelle åpnet jeg to bilder i GIMP, så jeg vil nå ha 2 lag totalt (3 for hvert bilde jeg åpnet, og bakgrunnslaget mitt).

Gi nytt navn til lagene dine Endre størrelse på Layerse-opplæringen

For å gjøre ting enklere, skal jeg gi nytt navn til lagene mine ved å dobbeltklikke på lagnavnene i Lag-panelet. Jeg vil kalle laget med rosa bakgrunn “Rosa” og laget med gul bakgrunn “Gul”.3. Bruk skaleringsverktøyet til å endre størrelse på individuelle lag

Åpne skaleringsverktøyet i GIMP 2 10

Nå som vi har opprettet komposisjonen vår og importert filer som lag, kan jeg justere lagene mine individuelt slik at de passer litt bedre på komposisjonen. For å gjøre dette bruker jeg skaleringsverktøyet fra verktøykassen min (betegnet med den røde pilen på bildet ovenfor). Jeg kan også få tilgang til dette verktøyet ved å trykke Skift + S på tastaturet mitt eller ved å gå til Verktøy> Transformer verktøy> Skala (betegnet med den grønne pilen).

Skala verktøykasse GIMP 2 10 10

Når jeg har valgt skalaverktøyet mitt, kan jeg klikke på det øverste laget av komposisjonen min (i dette tilfellet det "rosa" laget). Dette vil hente opp verktøykassen Skala (betegnet med den røde pilen på bildet ovenfor), som viser gjeldende dimensjoner på laget jeg har valgt, samt muligheter for å tilbakestille dimensjonene mine til standard (før du gjør noen justeringer) via "Reset" -knappen, justere håndtakene som jeg kan bruke til å transformere laget via "Readjust" -knappen, eller bruke skalaen til laget mitt via "Scale" -knappen. Du kan også se et kjedekoblingsikon til høyre for bildedimensjonene, som lar deg låse bildeforholdet til bildet ditt (jeg anbefaler å holde dette låst med mindre du vil at bildet ditt skal være strukket eller klemt).

Skala verktøy Transform håndtak

Hvis du ikke kan se transformasjonshåndtakene for laget ditt, holder du nede ctrl og bruker mushjulet til å zoome ut. Nå som jeg har zoomet ut, kan jeg nå se transformasjonshåndtakene rundt kanten av lagbildet mitt og bruke dem til å skalere laget ned. For denne komposisjonen vil jeg at begge bildene skal vises side om side og at modellen er omtrent like stor i hvert bilde. Så jeg begynner med den "rosa" komposisjonen min og klikker og drar det øverste venstre transformasjonshåndtaket (betegnet med den røde pilen i bildet over) innover, slik at laget krymper i størrelse. Du bør legge merke til at bredde- og høydeverdiene synker i verktøykassen Skala når du gjør dette.

Skaler bildelaget ned ved hjelp av transformasjonshåndtak

Jeg kan da holde ctrl og bruke mushjulet til å zoome inn litt. Deretter klikker jeg på transformeringshåndtaket nederst til høyre på bildelaget mitt (betegnet med den røde pilen i bildet over) og drar det innover. Dette vil også føre til at laget mitt krymper.

Bildeguider Ny guide av prosent GIMP 2 10

Problemet mitt nå er imidlertid at jeg ikke er helt sikker på hvor mye jeg vil krympe laget for å oppnå den effekten jeg går etter. For å hjelpe meg, oppretter jeg en guide ved å gå til Bilde> Veiledninger> Ny guide (etter prosent).

Ny guide av prosent dialog GIMP 2 10

Jeg endrer retningen til "Vertikal" og holder "Position (i%)" -verdien satt til 50%. Jeg klikker OK, som deretter vil legge til en vertikal guide halvveis i komposisjonen min. Jeg kan nå fortsette å skalere laget mitt ved å bruke denne guiden som referanse.

Mellomtransformhåndteringsverktøy

Du kan også bruke de midterste transformasjonshåndtakene (rød pil) i skaleringsverktøyet til å plassere laget ditt (disse midtre håndtakene fungerer i utgangspunktet som flytteverktøyet). Jeg vil klikke på disse håndtakene og plassere laget mitt slik at venstre kant av laget stemmer overens med min vertikale føring og den øverste delen av laget mitt stemmer overens med den øverste kanten av komposisjonen.

GIMP 2 10 10 Skalaverktøy Endre størrelse på opplæringen for lag

Jeg vil deretter bruke det nederste høyre transformasjonshåndtaket igjen (rød pil) for å skalere laget ned til høyre side av laget mitt stemmer overens med høyre kant av komposisjonen. Hvis du vil være mer presis med denne prosessen, kan du bruke ctrl + musehjulet for å zoome inn nær kanten av bildet for å sjekke og se om kantene er riktig justert.

Du kan se at de nye lagdimensjonene mine er 960 innen 1440 (grønn pil på bildet over). Når jeg er klar til å ta i bruk endringene, klikker jeg på “Skala” -knappen i Skalaverktøykasse.

Det rosa laget er nå skalert i vår sammensetning!

4. Gjenta denne prosessen for alle lag du ønsker å endre størrelse på

Valg av aktivt lags skaleringsverktøy GIMP

Jeg skal nå gjenta denne prosessen for mitt "gule" lag. Så jeg vil klikke på det "gule" laget i lagpanelet mitt (rød pil) for å gjøre det til mitt aktive lag. Deretter klikker jeg innenfor grensene til det gule laget mitt for å velge det med skaleringsverktøyet.

Jeg bruker sentretransformeringshåndtakene for å flytte laget til venstre side av komposisjonen (som jeg har gjort i bildet ovenfor). Jeg har lagt merke til at modellen ser mindre ut i dette laget enn i det rosa laget, så jeg må oppskalere det gule laget. Imidlertid vil jeg at bildet skaleres fra midten i motsetning til å skalere det fra hjørnene.

Hold Ctrl og dra transformeringshåndtaket

Så, for å oppnå dette, bruker jeg noen av transformeringshåndtakene mine, men jeg holder også nede ctrl-tasten når jeg klikker og drar håndtaket utover (som vist ovenfor). Dette skalerer bildet mitt opp samtidig som det skaleres fra midten.

Jeg kan fortsette å bruke midtre transformasjonshåndtak for å plassere bildet mitt når jeg skalerer opp. Jeg vil fortsette å skalere laget opp til modellen i det gule laget samsvarer med størrelsen på modellen i det rosa laget.

Skalaverktøy Image Opacity Image Preview GIMP

Jeg kunne til og med midlertidig omplassere det gule laget mitt på det rosa laget (for å sikre at innstillingen min for bildedekking var under 100 for alternativet Vis forhåndsvisning av bilde under Skalaverktøyets verktøyalternativer - betegnet med den røde pilen i bildet over - slik at jeg kan se det rosa laget nedenfor) og fortsett å transformere bildet til begge modellene er like store. Jeg kunne da flytte laget tilbake til venstre side av komposisjonen når den var ferdig.

Klikk på Skala-knapp for å endre størrelse på lag i GIMP 2 10 10

Når alt er stilt opp, klikker du på "Scale" -knappen for å bruke skalaen din på laget.

Endre størrelse på lag i GIMP 2 10 10 Final Image

Jeg trykker på ctrl + shift + t for å skjule guidene mine. Begge modellene er nå omtrent like store, og er sentrert på hver sin side av komposisjonen.

Det er det for denne opplæringen! Hvis du likte det, kan du sjekke ut min andre GIMP-instruksjonsartikler eller min GIMP videoopplæringer på hjemmesiden min!

Pin It Pinterest