Vil du vite hvordan du endrer størrelsen på et bilde i GIMP? Gode ​​nyheter - du er på rett sted! I denne GIMP-opplæringen vil jeg vise deg hvordan du skalerer eller endrer størrelse på bildene dine enkelt og riktig ved hjelp av denne fantastiske gratis fotoredigereren!

1. Åpne bildet du vil bruke i GIMP

Fil Åpne størrelse på størrelse i GIMP-opplæringen

Uansett om du er på en PC-, Linuc- eller MAC-datamaskin, er det bare å åpne GIMP-programmet ditt (jeg anbefaler å bruke den nyeste versjonen, som du alltid kan laste ned gratis fra GIMP.org) og gå til Fil> Åpne (betegnet med den røde pilen i bildet over).

Åpne Image Dialogue Endre størrelse på bilde i GIMP-opplæringen

Dette vil åpne dialogboksen "Åpne bilde", slik at du kan søke etter bildefilen på datamaskinen. I mitt tilfelle skal jeg navigere til nedlastingsmappen på C: -stasjonen min (hvor jeg har lagret bildet mitt for øyeblikket). Jeg kan gjøre dette via delen "Steder", som angitt av den blå pilen i bildet ovenfor. Når jeg er i nedlastingsmappen (som du kan se via den røde pilen), kan jeg bla nedover til jeg finner bildefilen jeg vil åpne. Ved å klikke på bildefilen genereres en forhåndsvisning på høyre side av dialogvinduet Åpne bilde under "Forhåndsvisning" (hvis forhåndsvisningen ikke genereres automatisk, klikk på området som sier "Klikk for å forhåndsvise" - betegnet med den grønne pilen). Du kan enten dobbeltklikke på filnavnet, eller bare klikke "Åpne" -knappen for å åpne bildefilen i GIMP.

2. Åpne skaleringsbildefunksjonen

Originale bildedimensjoner Skala bildeopplæring

Når bildefilen din er åpen i GIMP, vil du se gjeldende filstørrelse på bildet ditt helt øverst i GIMP-vinduet (betegnet med den røde pilen på bildet over).

Bildeskala Bilde GIMP-meny

Akkurat nå er bildet mitt 5,889 piksler x 3,926 piksler. For å skalere størrelsen på bildet slik at det blir større eller mindre, trenger jeg ganske enkelt å gå til Image> Scale Image.

Bildeskala Bildedialog Endre størrelse på bildeopplæring

Dette vil få opp dialogboksen Scale Image (vist ovenfor). Under den første delen med tittelen "Bildestørrelse" vil du se den totale bredden og høyden på bildet ditt. Til høyre for disse verdiene er det piler som lar deg manuelt justere bildestørrelsen opp eller ned, samt et kjedekoblingsikon (rød pil) som lar deg låse eller låse opp bildeforholdet (med andre ord , enhver endring i den ene dimensjonen - dvs. bredden - vil automatisk justere den andre dimensjonen - dvs. høyde - slik at bildet ikke ser utsmurt eller strukket ut).

Til høyre for kjedekoblingsikonet er enhetene som bildets målinger vises i (grønn pil) - i dette tilfellet er det piksler (px). Du kan klikke på rullegardinmenyen for denne enheten for å endre enheten til en av de tilgjengelige enhetene som er tilgjengelige i GIMP (jeg holder meg til enhetene for denne opplæringen).

3. Angi dimensjonene du vil skalere bildet ditt til

Nye størrelser på bildedimensjoner GIMP 2 10

Du kan skrive inn verdiene du vil angi for bredden din manuelt i boksen ved siden av den. Jeg skrev "1920" for bredden. Trykk deretter på tabulatortasten for å oppdatere høydeverdien automatisk (forutsatt at kjedekoblingsikonet ditt er låst), eller du kan fjerne tilknytningen til verdiene dine og manuelt skrive inn en verdi for høyden. Høyden min oppdateres automatisk til 1280 piksler siden jeg holdt kjedekoblingsikonet mitt låst.

4. Angi oppløsningen

Endelig bildeoppløsning Endre størrelse på bilde i GIMP-opplæringen

Under bildedimensjonene er X- og Y-oppløsningen. Jeg anbefaler å alltid holde disse to verdiene like. Oppløsningen skal bestemme den generelle kvaliteten på bildet - angi en spesifisert mengde data som skal vises innenfor en bestemt måleenhet (i mitt tilfelle har jeg 300 piksler som vises per tomme av bildet mitt). En høyere oppløsning betyr et bilde av høyere kvalitet, men det betyr også at den totale størrelsen på filen blir større. En enkel tommelfingerregel er at for utskrift, hold oppløsningen satt til 300 piksler per tomme, og for nettet, hold den satt til 72 piksler per tomme.

Jeg vil ikke bruke dette bildet til utskrift, så jeg vil endre oppløsningen til 72 piksler per tomme (jeg trenger bare å skrive 72 for X-oppløsningsverdien, og Y-oppløsningsverdien oppdateres automatisk når jeg trykker på tabulatortasten) .

4. Angi interpolasjonskvaliteten

Interpoleringskvalitet Endre størrelse på bilder i GIMP 2 10

"Interpolasjon" -rullegardinmenyen (betegnet med den røde pilen i bildet ovenfor) kommer til å bestemme hvilken metode GIMP vil bruke for å skalere bildet ditt enten opp eller ned. Det er totalt 5 interpolasjonsmetoder i GIMP 2.10, hvor "none" er den raskeste metoden, men produserer det laveste kvaliteten av det endelige bildet, og med "LoHalo" som produserer den høyeste kvaliteten, men tar mest tid å fullføre. Jeg anbefaler å sette bildet ditt til enten LoHalo eller NoHalo, spesielt hvis du skalerer bildet ditt opp eller ned betydelig. For mer informasjon om Interpolation, anbefaler jeg å se min GIMP-veiledning om skalering av bildene dine uten kvalitetstap.

Jeg gikk med NoHalo for dette bildet, og klikket deretter på "Skaler" -knappen for å bruke endringene og endre størrelsen på bildet.

Ny bildestørrelse etter skalering i GIMP

Når bildet mitt er ferdig skalert, kan du nå se at de nye dimensjonene (1920 × 1280) vises øverst i GIMP-vinduet (rød pil). Jeg kan sentrere og ramme inn bildet på bildevinduet ved å trykke på ctrl + shift + J.

5.Exporter bildet

Nå som bildet ditt er skalert, kan du enten eksportere bildet som en JPEG eller lagre det som en .XCF-fil (GIMPs opprinnelige filtype, som vil bevare lag, men bare være brukbar i GIMP). For å eksportere bildet ditt, gå til Fil> Eksporter som.

Gi nytt navn til bildet ditt, og sørg for at det ender i hvilket filnavn du vil lagre det (dvs. .jpeg), og klikk deretter på "Eksporter"

Vinduet "Eksporter bilde som JPEG" vises. Still inn kvaliteten på bildet ditt (jeg anbefaler et sted mellom 60-75% hvis du bruker det på et nettsted), og klikk deretter på "Eksporter" igjen.

Du kan også bare gå til Fil> Lagre som for å lagre den som en XCF-fil, og sikre at filnavnet ender med ".xcf" i stedet for en annen filtype.

Det er det for denne opplæringen! Hvis du likte det, kan du sjekke ut min andre GIMP-instruksjonsartikler eller min GIMP videoopplæringer på nettsiden min.

Pin It Pinterest