Inkscape bruker filtypen .SVG som standard, som står for skalerbar vektorgrafikk. Denne filtypen beholder redigerbare objekter og lag som du oppretter i komposisjonene dine, og lar deg dermed åpne filen på et senere tidspunkt og fortsette å redigere de originale elementene i komposisjonene.

Imidlertid er det mange tilfeller der du ønsker å eksportere filene dine som en annen filtype, for eksempel en PNG, for å gjøre komposisjonene mer tilgjengelige eller enklere å åpne på en enhet (for folk som ikke bruker Inkscape). Det kan også være lurt å laste opp designet ditt til et nettsted, eller skriveren din foretrekker en PNG-fil fremfor en SVG-fil.

PNG står for Portable Network Graphics, og “inneholder en bitmap av indekserte farger og bruker tapsfri komprimering, i likhet med en .GIF-fil, men uten copyrightbegrensninger. PNG-filer brukes ofte til å lagre grafikk for nettbilder. ” (i følge FileInfo.com). PNG-er har en tendens til å være litt bedre kvalitet enn en JPEG, selv om de ofte er litt større i filstørrelse som et resultat. PNG-er støtter også grafikk som inneholder en gjennomsiktig bakgrunn (mens JPEG ikke gjør det).

Uansett årsaken til at du vil bruke en PNG, lar Inkscape deg enkelt eksportere til denne filtypen hvis du noen gang trenger det. Dette er hvordan.

Isometrisk telefondesign bakgrunn skjult

For denne artikkelen bruker jeg min Isometrisk telefondesign opprettet jeg i en fersk Inkscape-videoopplæring. Jeg gjemte bakgrunnen min i lagpanelet (betegnet med den røde pilen på bildet over), og gjorde også lerretet mitt til en sjakkbrettbakgrunn slik at du kan se hvor komposisjonen er gjennomsiktig (jeg anbefaler å sjekke opplæringen min om Hvordan få Inkscape-lerretet til å se ut som Adobe Illustrators tegnebrett, der jeg går over å sette opp dokumentegenskapene dine).

1. Eksporter side til PNG-bilde

Fileksport PNG Image Inkscape Tutorial

Når alt er satt opp og klart til å eksporteres, kan jeg gå til Fil> Eksporter PNG-bilde (rød pil i bildet over).

Eksporter PNG Image Dialogue Box Inkscape

Dette vil hente opp dialogboksen Eksporter PNG-bilde på høyre side av lerretet mitt (uthevet med rødt på bildet). Mitt første alternativ er å velge en fane under "Eksporter område", med fire forskjellige innstillinger å velge mellom. Hvis jeg vil eksportere alt innenfor rammen av lerretet mitt (så og si hele komposisjonen), vil jeg velge alternativet “Side” for eksportområde (grønn pil). Du vil se to kolonner og tre rader med numeriske data i denne delen, samt en rullegardin for å velge en enhet (bildet / lerretet mitt er for øyeblikket i px eller piksler).

x0 og y0 inkscape eksporterer png-bilde

De to første verdiene øverst i denne delen er “x0” og “y0” (uthevet i grønt ovenfor). Disse verdiene representerer hvor den nedre venstre grensen eller hjørnet av bildet ditt blir plassert (med andre ord startkoordinatene til bildet ditt). X-variabelen representerer alltid bredden, og Y representerer alltid høyden. Siden vi skal eksportere hele siden, begynner bildet vårt med koordinatene 0 for x og 0 for y.

x1 og y1 inkscape eksporterer png-bilde

De neste verdiene er “x1” og “y1” (uthevet i grønt ovenfor). Disse verdiene representerer hvor den øverste høyre grensen eller hjørnet av bildet ditt blir plassert (med andre ord sluttkoordinatene til dokumentet). Min totale lerretstørrelse for denne komposisjonen var 1920 piksler med 1080 piksler, og så min x1-koordinat er 1920 og min y1-koordinat er 1080 (husk at sidenehetene mine er satt til piksler via rullegardinmenyen Enheter i denne delen).

Bredde og høyde inkscape eksporterer png-bilde

De to siste verdiene i denne delen er Bredde og Høyde, og de gjenspeiler den totale størrelsen på eksportområdet mitt. Min bredde vises som 1920 og høyden min er 1080 fordi dette er på størrelse med hele lerretet mitt. Så PNG vil være i samme størrelse som lerretet mitt når jeg eksporteres.

Bildestørrelse og oppløsning inkscape eksporterer png-bilde

Den neste delen av dialogboksen Eksporter PNG-bilde er "Bildestørrelse" (uthevet i grønt ovenfor). Denne delen lar deg justere den totale bredden og høyden på den endelige bildestørrelsen basert på den totale oppløsningen til bildet. Oppløsningen bestemmes av hvor mange piksler, eller "prikker", du vil ha vist per tomme av bildet ditt (piksler og punkter er egentlig det samme - de er den minste enheten i et bilde. Selv om dpi, eller Dots per inch, brukes ofte når du arbeider med skrivere, siden skrivere produserer prikker, og piksler brukes oftere når de beskriver bilder som vises på en datamaskin). Jo flere piksler eller prikker du har vist i et område, jo høyere oppløsning blir bildet. Imidlertid er det en avveining å ha høyere oppløsning, da det gjør den totale filstørrelsen større. Du kan justere oppløsningen din via boksen påpekt av den røde pilen på bildet over.

Øker bildeoppløsningen i Inkscape

Så hvis jeg for eksempel vet at jeg trenger at bildet mitt har en endelig oppløsning på 300 dpi (prikker per tomme), kan jeg angi oppløsningen ved å skrive "300" i dpi-feltet (rød pil). Hvis jeg trykker på tabulatortasten, vil du legge merke til at bildebredden og høyden min plutselig vil endres (uthevet grønt område). Fordi jeg økte oppløsningen fra 96 ​​til 300, blir bildet nå et bilde med høyere oppløsning (flere prikker vises i hver tomme av bildet). Som et resultat er min totale bildestørrelse nå mye større (bredden og høyden min gikk fra 1920 × 1080 til 6000 × 3375).

Redusere bildeoppløsningen i Inkscape

Hvis jeg derimot reduserer oppløsningen min ved å skrive "72" i det første dpi-feltet, vil du se at bildestørrelsen min vil krympe ned til 1440 × 810. Dette er fordi jeg nå har et bilde med lavere oppløsning, med færre prikker vist per tomme i bildet mitt.

Jeg vil endre verdien tilbake til standardverdien på 96 dpi.

Filnavn seksjon Eksporter PNG Image Dialogue

Under delen Bildestørrelse er muligheten til å angi navnet på filen du vil eksportere bildet til, samt plasseringen på datamaskinen din der du vil eksportere den (uthevet med grønt). Den eksporterer filen din til den siste plasseringen du brukte for å lagre en hvilken som helst annen fil på Inkscape, eller hva som helst standardplasseringen som er konfigurert på Inkscape, hvis du ikke har lagret en fil ennå.

For å endre navnet på filen din eller hvor den eksporteres, klikk på "Eksporter som" -knappen (rød pil på bildet over).

Inkscape File Explorer som eksporterer til PNG

Her blir du ført til filutforskeren eller søkervinduet (avhengig av hvilket operativsystem du bruker) hvor du kan søke på datamaskinen din etter en filplassering du kan lagre på. I mitt tilfelle er jeg på (D :) -stasjonen, i en mappe med tittelen "Photos", og i en annen mappe med tittelen "Inkscape Photos" (du kan se hele mappeplasseringen i det uthevede grønne området i bildet over).

Jeg har eksportert denne filen før jeg brukte navnet "Phone Isometric Design Gen 3.png", derfor hvorfor filnavnet mitt vises som dette som standard (rød pil). Jeg vil endre navnet til "Isometrisk telefondesign uten bakgrunn."

Lagre som Type File Export Inkscape Tutorial

Hvis jeg klikker på rullegardinmenyen "Lagre som type", vil "PNG" være det eneste tilgjengelige alternativet. Inkscape eksporterer bare til PNG. Hvis du trenger å eksportere til noe som en JPEG-fil eller en annen filtype, må du eksportere filen til en PNG fra Inkscape, og deretter åpne et annet program som GIMP (enda et fantastisk gratis program, som jeg har hundrevis av opplæringsprogrammer for) og eksporter til hvilken filtype du ønsker.

Når jeg er klar til å eksportere, klikker jeg på “Lagre” -knappen.

Inkscape Eksporter til PNG-knapp

Men vent! Du er ikke ferdig ennå - det er et siste avgjørende trinn før bildet ditt faktisk eksporteres. Du må klikke på knappen merket "Eksporter" med det grønne haken for å faktisk eksportere filen (rød pil i bildet over). Hvis du ikke klikker på denne knappen, blir ikke filen eksportert. Etter at jeg har klikket på denne knappen, blir SVG-filen nå eksportert til en PNG-fil.

OBS: Hvis du merker av for "Lukk når fullført" til venstre for eksportknappen (skissert i blått på bildet over), lukkes dialogboksen Eksporter PNG-bilde etter at du har fullført eksporten.

2. Eksporter tegning til PNG-bilde

Den siste delen diskuterte alternativet for å eksportere hele siden til en PNG-fil, men hva om du bare vil eksportere tegningen på siden, og ikke den tomme plassen rundt den?

Tegne eksportområde i Inkscape

Vel, den andre kategorien under Eksportområdet lar deg gjøre nettopp det. Etter å ha gått til Fil> Eksporter PNG-bilde for å få frem dialogboksen Eksporter PNG-bilde (forutsatt at du ikke allerede har åpnet det fra forrige trinn), kan du klikke på fanen merket "Tegning" under seksjonen Eksporter område (rød pil).

Dette alternativet vil bare eksportere området av bildet vårt som inneholder en tegning. Så i dette tilfellet vil den bare eksportere området som har telefondesignet i seg. Hele det tomme rommet mellom telefondesignet og lerretsgrensen kommer ikke til den endelige eksporterte PNG. Dette gjenspeiles i våre verdier for bildekoordinatene våre, som nå har endret seg i forhold til hva de var under "Side" -innstillingen.

x0 og y0 tegning eksportområde inkscape

Nå er min x0-verdi 317.278 piksler, og y0-verdien min er 121.273 piksler (uthevet i grønt). Dette er det nye stedet for nederst i venstre hjørne av bildet mitt (eller startkoordinatene).

x1 og y1 tegning eksportområde inkscape

I tillegg er min x1-verdi nå 1602.722 piksler og min y1-verdi er 911.076. Dette er det nye stedet øverst til høyre i bildet mitt (eller sluttkoordinatene).

bredde og høydetegning eksportområde inkscape

Så mitt eksporteksportområde vil nå ikke lenger dekke hele lengden på lerretet mitt (1920 × 1080 piksler). Den blir mindre siden den blir kvitt det tomme rommet rundt tegningen. Dette bekreftes av den nye bredden og høyden (skissert i grønt). Min bredde er nå 1285.444 og min nye høyde er nå 789.803 (begge verdiene i piksler).

Bildestørrelse tegning eksportområde inkscape

Under delen Bildestørrelse (skissert i grønt på bildet ovenfor) kan jeg igjen endre oppløsningen på bildet mitt, som enten vil øke eller redusere den endelige bredden og høyden på eksport-PNG. Bredden og høyden vises som 1285 × 790 piksler fordi verdiene fra forrige del er avrundet. Inkscape kan ikke eksportere en brøkdel av en piksel, så verdiene må avrundes til nærmeste hele tall.

Eksport Som tegning eksportområde inkscape

Når du er klar til å eksportere tegningen, kan du igjen klikke på "Eksporter som" -alternativet (rød pil) for å endre filnavnet og plasseringen (jeg endret filnavnet mitt til "Isometrisk telefontegning"), og klikk deretter på "Eksporter" -knappen for å eksportere SVG til PNG (blå pil).

Isometrisk telefontegning

Over er den endelige eksporterte tegningen. Hvis du markerer bildet med musen, vil du legge merke til at grensen til bildet ender der tegningen slutter (merk: det er blitt nedskalert litt for denne artikkelen).

3. Eksporter utvalg til PNG

Bortsett fra å eksportere hele komposisjonen og eksportere bare tegningen, kan du også begrense det eksporterte området til bare et utvalg.

Utvalg Eksportområde Inkscape 2019

Så la oss si hypotetisk at jeg bare vil eksportere forsiden av telefonen min. Jeg kan hente markeringsverktøyet fra verktøykassen min (rød pil på bildet over), og deretter skifte klikke på alle elementene jeg vil velge for å eksportere (jeg klikket på alle figurene som utgjør fronten på telefonen) . Når alle disse elementene er valgt, vil du nå se at under Eksporter PNG-bildedialogboksen, har kategorien Eksporteringsområde automatisk endret seg til "Valg" -fanen (grønn pil på bildet).

Valg Eksport eksporteres SVG til PNG Inkscape

Start- og sluttkoordinatene mine gjenspeiler nå start- og sluttpunktene for de valgte områdene mine, og bredden og høyden på bildet mitt er endret for å samsvare med dimensjonene til dette området (skissert i grønt på bildet over).

Jeg kan nok en gang endre oppløsningen på bildet mitt under delen Bildestørrelse (skissert i rødt), noe som vil øke eller redusere den totale størrelsen på bildet, avhengig av oppløsningen som er angitt.Jeg kan også endre navnet på filen min (jeg endret den denne gangen til "Isometric Phone Front Face") og plasseringen der jeg vil lagre den ved å bruke Eksporter som-knappen under Filnavn-delen (skissert i blått), og deretter klikke "Eksporter ”For å eksportere select til en PNG. Det er også noen andre alternativer her som er verdt å nevne. Først kan jeg "batch-eksportere" objektene jeg valgte, noe som betyr at hvert objekt blir eksportert som en egen PNG. Under det har jeg muligheten til å "Skjule alle unntatt valgte", som betyr at det jeg ikke valgte ikke vil dukke opp i den endelige komposisjonen. Hvis jeg ikke merker av for dette alternativet, vil elementene jeg ikke valgte fremdeles vises så lenge de passer i rammeområdet jeg eksporterer til.

Utvalgsområder skjult og uskjemt

Ovenfor er de to forskjellige resultatene av å eksportere valget - til venstre er resultatet med alternativet "Skjul alle unntatt velg", og resultatet til høyre er med det alternativet merket.

 

4. Eksporter tilpasset område til PNG

Det siste avsnittet i dialogboksen Eksporter til PNG-bilde er muligheten til å eksportere et tilpasset område med komposisjonen. Her gjelder alle de samme reglene fra de andre innstillingene (x0 og y0 er startkoordinatene, x1 og y1 er dine sluttkoordinater, og bredden og høyden er den totale størrelsen på komposisjonen).

Hovedforskjellen her er at området du angir ved hjelp av disse verdiene, vil være området som eksporteres - uansett om det er en tegning i det området. Så det er nesten som å sette en avling siden du beskjærer noe utenfor verdiene du setter.

Tilpasset eksportområde 2019 Inkscape Tutorial

For å demonstrere denne innstillingen i aksjon, vil jeg sette x0- og y0-verdiene til 250, og x1- og y1-verdiene mine til 1250. Dette vil skape et bilde med en bredde og høyde på 1000 piksler. Jeg endrer navnet på bildet til "Tilpasset område for Isometrisk telefon" og klikker på "Eksporter".

tilpasset område for isometrisk telefon

Min endelige sammensetning vil være en kvadrat på 1000 x 1000 piksler, med deler av designavskjæringen uansett hvor designen var utenfor eksportområdet.

Det er det for denne opplæringen! Hvis du likte det, kan du sjekke ut hvilken som helst av mine andre Inkscape Hjelpeartikler, Inkscape videoopplæringereller GIMP-veiledninger.