I denne opplæringen skal jeg vise deg hvordan du deler opp eller skiver bildene dine for Instagram for å lage et Instagram-rutenett. Med GIMP er denne oppgaven superenkelig og krever ingen tredjeparts plugins. Alle funksjonene for denne opplæringen kommer som standard med GIMP-programmet.

Jeg viser deg to forskjellige metoder - den første metoden er for et Instagram-rutenett som har et jevnt antall rader og kolonner (dvs. et 3 × 3-rutenett), og den andre metoden er for et Instagram-rutenett som har ujevnt antall av rader og kolonner (dvs. et 3 × 1 rutenett).

Hvis du foretrekker å se på en videoversjon av denne opplæringen (på engelsk), kan du gjøre det nedenfor. Ellers kan du lese Help Article-versjonen under videoen, som er tilgjengelig på en rekke språk.

La oss dykke inn!

Metode 1: Jevn Instagram Grid (3 × 3 rutenett)

Trinn 1: Åpne bildet ditt

File Open Hvordan dele bilder for Instagram i GIMP

Du må selvfølgelig starte denne prosessen ved å åpne bildet du vil jobbe med til GIMP. For å gjøre dette, gå til Fil> Åpne.

Åpne Image Window Instagram Slices Tutorial

Dette åpner dialogboksen “Åpne bilde”, slik at du kan søke på datamaskinen din etter bildefilen. Du kan bruke “Steder” -kolonnen (rød pil på bildet over) for å navigere i datamaskinen til du finner mappen som inneholder bildet.

Når du har navigert til ønsket mappe (i mitt tilfelle er bildet mitt i nedlastingsmappen - du kan last ned bildet jeg brukte på Pexels), klikker du på filen din (grønn pil) du vil åpne (dette vil generere en forhåndsvisning av bildet - betegnet med den blå pilen). Klikk på "Åpne" for å åpne bildet i GIMP.

Trinn 2: Beskjær bildet til den ønskede bildeforholdet

Nå som bildet er åpent i GIMP, må jeg beskjære det for å matche det endelige sideforholdet jeg vil at alle bildene mine skal ha før jeg laster dem opp til Instagram. Fordi vårt endelige Instagram-rutenett vil være jevnt (3 rader, 3 kolonner for et 3 × 3-rutenett), kan jeg beskjære startbildet til å være det samme sideforholdet til de endelige bildene som blir opprettet fra denne prosessen.

Instagram anbefaler typisk et forhold på 4: 5 for bilder som er lastet opp til plattformen, så dette er størrelsesforholdet jeg vil bruke til avlingen min.

Angi størrelsesforholdet for opplæringsinstagramveiledningen

Ta tak i beskjæringsverktøyet fra verktøykassen (eller trykk shift + c på tastaturet - rød pil i bildet over). Under verktøyalternativene, sjekk “Fixed” -alternativet (sørg for at rullegardinmenyen er satt til Fixed Aspect Ratio - grønn pil på bildet ovenfor) og skriv 4: 5 i feltet nedenfor (blå pil). Før du tegner avlingen, må du også sørge for at alternativet "tillat dyrking" ikke er merket av. Jeg anbefaler også å sette føringene for avlingen til “Rule of tredjedeler” (lilla pil i bildet over).

Deretter klikker du og drar musen over bildet for å angi beskjæringsområdet. Guidene til "Rule of tredjedeler" inne i beskjæringen vil vise deg hvor bildet ditt blir delt eller skivet (som du kan se i bildevinduet på bildet over).

Bildeavling ble brukt Instagram Split i GIMP-opplæringen

Plasser avlingen til du har den satt på ønsket sted. Klikk inne i beskjæringsområdet for å bruke beskjæringen (beskåret bilde vist over).

Trinn 3: Del bildet ved å bruke guider

Deretter må vi dele bildet opp basert på hvor vi vil dele bildet. For å gjøre dette lager jeg guider for å dele bildet basert på den endelige rutenettstørrelsen jeg vil ha (i dette tilfellet et 3 × 3 rutenett).

Ny guide av prosent GIMP 2020-veiledning

Jeg begynner med å gå til Bilde> Veiledninger> Ny guide etter prosent (rød pil i bildet over).

Ny horisontal guide 33 prosent GIMP

Jeg starter med "Retning" -alternativet satt til "Horisontalt" (rød pil på bildet over), og vil sette "Posisjon (i%)" til 33.33 (blå pil). Dette plasserer vår første guide på 1/3 av den totale høyden på bildet. Klikk OK for å legge til guiden.

Jeg gjentar dette trinnet for neste guide - en gang får du gå til Image> Guides> New Guide by Procent.

Ny horisontal guide 66 prosent GIMP

For denne andre guiden setter jeg imidlertid posisjonen til 66.66 (rød pil). Dette vil plassere guiden på 2/3 av den totale høyden på bildet.

Med plassering av denne andre guiden er bildet vårt nå delt horisontalt i tre like store deler.

Deretter deler jeg bildet opp vertikalt på samme måte.

Nok en gang, gå til Bilde> Veiledninger> Ny guide per prosent.

Vertikal guide for Instagram Split GIMP Tutorial

Klikk på rullegardinmenyen Retning og velg “Vertikal” (rød pil på bildet over).

Vertikal guide 33 prosent GIMP 2020

For posisjonsverdien, sett den til 33.33. Klikk OK for å legge til guiden. Du har nå en vertikal guide som deler bildet med 1/3 av den totale bredden.

Vertikal guide 66 prosent GIMP 2020

En siste gang, gå til Bilde> Veiledninger> Ny guide av prosent. Endre posisjonsverdien til 66.66 (rød pil i bildet ovenfor). Klikk OK.

Bildet ditt skal nå deles jevnt i 9 forskjellige seksjoner av fire guider - 2 vertikale og 2 horisontale.

Trinn 4: Del opp bildet og lagre resultatene

Neste, vil vi dele bildet basert på posisjonen til våre guider.

Skjær et bilde ved å bruke guider i GIMP Instagram-opplæring

For å gjøre dette, gå til Image> Slice Using Guides (rød pil på bildet ovenfor).

Delte bilde for Instagram ved bruk av GIMP 2020-opplæringen

Dette vil lage 9 nye bilder i GIMP basert på plassering av guider (en ny fane åpnes for hvert nytt bilde opprettet fra delingen / skiven, skissert i grønt på bildet ovenfor). Det siste bildet som ble generert fra denne prosessen, vil være det første bildet du laster opp til Instagram (rød pil på bildet ovenfor). Det første bildet som ble opprettet, vil være det siste bildet du laster opp.

Fileksport for å eksportere skiver til Instagram GIMP

Selvfølgelig, for å kunne laste opp disse snittene til Instagram for å skape rutenetteffekten, må du eksportere hvert bilde. For å gjøre dette, gå til Fil> Eksporter.

Eksporterer Instagram Slice som JPEG i GIMP

Jeg anbefaler å eksportere det siste bildet som ble opprettet som "Slice 1.jpg" (rød pil på bildet over), slik at du vet at dette blir det første bildet du laster opp (det er nederst til høyre i originalen). Jeg anbefaler også å lagre hver fil som en JPEG - du kan gjøre dette ved å avslutte hvert filnavn med utvidelsen “.jpg”. Det er totalt 9 skiver - så pass på at du eksporterer dem alle.

Metode 2: Ujevn Instagram Grid (3 × 1 Grid)

Den første metoden fungerer bra når du lager et jevnt rutenett med 9 forskjellige bilder - men det fungerer ikke helt det samme hvis du lager et mindre, ujevnt rutenett, for eksempel et 3 × 1 rutenett med bare 3 bilder. Denne metoden viser hvordan du fullfører oppgaven for et 3 × 1 rutenett.

Trinn 1: Åpne bildet ditt

Metode 2 Delte bilder for Instagram i GIMP

Det første trinnet for denne delen er det samme som trinn 1 i metode 1. Gå til Fil> Åpne og finn filen du leter etter på datamaskinen din ved hjelp av dialogboksen Åpne bilde. Klikk på filen du vil bruke, og klikk deretter på "Åpne" -knappen for å åpne filen i GIMP. (Se trinn 1 under metode 1 for bilder for dette trinnet). Jeg skal bruke dette bildet fra Pexels for Method 2 (vist på bildet over).

Trinn 2: Beskjær bildet ditt

Her er hvor metode 2 avviker fra metode 1. I stedet for å bare beskjære bildet ditt ved å bruke samme bildeforhold som de endelige bildene dine vil inneholde (4: 5 bildeforhold), må du gjøre litt matte for å bestemme hvordan du skal beskjære. det opprinnelige bildet ditt for et 3 × 1 rutenett for å sikre at hvert bilde vil inneholde bildeforholdet 4: 5.

For det første kan du se på dimensjonene til bildet ditt (du kan finne dem øverst i GIMP-bildevinduet). For mitt bestemte bilde er bredden 3500 piksler og høyden 1914 piksler. I mitt tilfelle vet jeg at jeg vil holde bredden den samme, så jeg må beregne den nye høyden på bildet mitt.

Når jeg utfører denne beregningen, må jeg huske at jeg deler bildet i 3 like deler, og at hver del vil inneholde et sideforhold på 4: 5. Siden det endelige rutenettet mitt vil være 3 × 1 (3 rader i en enkelt kolonne, eller 3 bilder totalt), kan jeg ganske enkelt multiplisere bildeforholdet mitt med rutenettstørrelsen.

Så, jeg multipliserer bredden i sideforholdet mitt (4) med antall rader i rutenettet mitt (3) for å få min nye bredde (12). Jeg gjør det samme med høyden (5), selv om jeg multipliserer det med antall kolonner i rutenettet mitt (1) for å få min nye høyde (som fremdeles er 5). Så det nye sideforholdet på bildet mitt må være 12: 5 før jeg deler det opp i 3.

Angi en tilpasset bildeforhold for Crop GIMP-opplæringen

Med denne informasjonen skal jeg nå ta tak i beskjæringsverktøyet mitt fra Verktøykassen (rød pil på bildet over), og under verktøyalternativene skal jeg sjekke alternativet “Fast sideforhold”. I feltet nedenfor skriver jeg “12: 5” for størrelsesforholdet (grønn pil). Jeg vil også sørge for at alternativet “tillate voksende” ikke er merket av.

Deretter klikker jeg og drar musa mi fra venstre side av bildet helt til høyre. Jeg bruker håndtakene i beskjæringsområdet for å sikre at avlingen strekker seg til hver side av bildet. Jeg kan også klikke og dra musa mi inn i beskjæringsområdet for å justere avlingens plassering. Når jeg har avlingsområdet der jeg vil ha det, klikker jeg på avlingsområdet en gang for å bruke avlingen.

Trinn 3: Del bildet ved å bruke guider

Avlingen vår er satt, så det er på tide å gå videre til å plassere guidene våre. Dette trinnet vil være litt kortere enn metode 1 fordi vi ikke trenger å plassere noen horisontale føringer.

Ny guide av Percent Image Split for Instagram

For å starte, går jeg til Bilde> Veiledninger> Ny guide etter prosent (rød pil).

Vertikal guide 33 prosent GIMP instagram delt opplæring

Jeg skal sørge for at retningen er satt til Vertikal og at posisjonen (i%) er satt til 33.33 9 (rød pil). Klikk OK for å legge til guiden.

Jeg gjentar dette trinnet (Bilde> Veiledninger> Ny guide per prosent), men vil sørge for at posisjonen er satt til 66.66. Klikk OK for å legge til den andre guiden.

Bildet skal nå deles opp i tre jevne seksjoner med 3 vertikale føringer. Disse seksjonene vil være de endelige skivene våre.

Trinn 4: Del opp bildet og lagre resultatene

GIMP 2020 skive bilder ved hjelp av guider Instagram

Med guidene mine på plass, går jeg til Image> Slice Using Guides (rød pil).

Instagram Grid 3 Photos GIMP -opplæring

Dette vil skape 3 nye bilder (skissert i grønt på bildet ovenfor), hver med et sideforhold på 4: 5. Det siste bildet (som er helt til høyre for det opprinnelige bildet - rød pil) vil være det første bildet du laster opp til Instagram, og det første bildet (som er lengst til venstre for det originale bildet) vil være det siste bildet du laster opp til Instagram.

For å eksportere hvert bilde, gå til Fil> Eksporter (blå pil i bildet ovenfor) og gi navn til hvert bilde som slutter med filtypen “.jpg”.

Det er det for denne opplæringen! Hvis du likte det, kan du sjekke ut min andre GIMP-hjelpeartikler, GIMP videoopplæringereller GIMP Premium klasser og kurs! Du kan også bli en Premium medlem for ubegrenset tilgang til artikler og eksklusivt innhold som ikke ble funnet på YouTube.

Pin It Pinterest